Chaiyo Thai Food Truck – a keleti ízbomba!

Tudjuk-tudjuk! Az eddigi összes blogbejegyzésünkben „felhájpoltuk” az ételeket, de nincs mit tenni, mióta elindítottuk a Hungarian Food Trip-et, napról-napra ömlenek ránk a jobbnál-jobb ételek.

Figyi!

Brutális, milyen thai kaját találtunk. Őszinte leszek, én személy szerint nem vagyok oda a keleti konyháért, de amikor megkóstoltam a Chaiyo Thai Food Truck ételeit, majdnem összesírtam magam.  

Ábel és thai felesége, Malee alaposan körbejárták a keleti ételek témáját. Egy óceánjáró hajón dolgoztak együtt évekig, mielőtt letelepedtek volna Magyarországon. Saját vállalkozásba szerettek volna kezdeni, így hosszas tervezés után idén februárban belevágtak. Zuglóban, az Egressy Út és a Hungária körút sarkán az Egressy Udvarban találjátok őket.

Egy egyedi kivitelezésű food truckban, közvetlenül a vendég szeme előtt készítik el wokban a thai utcai ételek legjavát. Néhány perc alatt hihetetlenül ízletes kajákat rittyentettek elénk.

Vendéglátás iránti elkötelezettségük messziről süt róluk.

Ahogy már előbb is írtam a keleti ízvilág nem volt a szívem csücske. Agyonfőzött tészta, kibírhatatlan csípősség és rágós húsok jellemezték az eddigi próbálkozásaimat. Persze, lehet, hogy eddig sz.., akarom mondani, rossz helyen próbálkoztam.

Maleeval és Ábellel való beszélgetésem során elmesélték hivatásuk és szerelmük történetét. A gasztronómiához és a thai ételekhez való alázatuk megsemmisített. „Létezik ilyen?”- ez a kérdés járt a fejemben.

Bizony: igen!

Kizárólag eredeti thai alapanyagokkal dolgoznak, kompromisszumok nélkül.

Malee és Ábel

Pompás!

Vagy így vagy sehogy, mivel – ahogy mi is valljuk – az alapanyag minősége határozza meg a végeredményt.

Az étlap letisztult, megtalálható rajta az itthon már jól ismert Pad Thai, illetve az egészen egyedi ízvilágú Tom Yum leves is. Fenomenális, hogy minden ízpillér erőteljesen érezhető az ételeikben.  

Tom Yom - a fenomenális thai leves
Tom Yum leves

Csillagot is rakok az ötös érdemjegyük mellé, mert odafigyelnek, hogy lebomló csomagolást használjanak.

Mindenesetre, aki klasszikus thai kaját szeretne enni, az ne hagyja ki a Chaiyo Thai Food Truckot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük