Dunakanyar, az örök klasszikus.

Nem is kezdhetnénk az évet máshol, mint Zebegényben.  Na jó, természetesen azért még van hova menni, és persze olyanok vagyunk, mint a gyerekek, és mindig az tetszik a legjobban, ahol éppen vagyunk. Ezt nézzétek el nekünk. A Dunakanyar Panoráma Vendégházba látogattunk el, ahol csodás két napot tölthettünk el, és lelőve a konklúziót az elején, egy fergeteges családos/barátos kikapcsolódási lehetőséget ismertünk meg.

Az elmúlt években gombamód elszaporodtak a kétszemélyes privát zónát biztosító házikók, ahol elbújva eltölthetünk pár napot, és jobb esetben még a kutya se zavar minket. Már az előző „évadban” is bemutattunk pár olyan tuti helyet, ahol akár az egész családdal elvonulhatunk, de valahogy ezekből kevesebb van.

Oké. Jó. Tudom, most mindenki legalább 30 helyet fel tudna sorolni, ahova érdemes lehet elmenni, de ne felejtsétek el, hogy nem mindegy a színvonal. Soroljatok fel 30 olyan helyt, ahova szívesen elmennél te magad is a családoddal, barátaiddal, kollégáiddal úgy, hogy a végén mindenkinek édes a szájíze. Úgye?! Nem is olyan könnyű.

Rövidre zárva a dolgot, a Dunakanyar Panoráma Vendégház benne lenne a mi 30-as listánban. Nézzük. Két szint, egymástól elválasztva, mesés belső enteriőr, szauna, pezsgőfürdő, a nyári szezonban medence, grillezési lehetőség, és ami hihetetlen, az a panoráma. A Dunakanyar percenként változó atmoszférája, képe, hangulata tárul elénk, zavartalanul, a szintenként elhelyezett hatalmas teraszokról.

Kilátás a Dunakanyarra!

De térjünk vissza a házra. A ház teljes befogadóképessége kényelmesen 6 fő, [szűkösebben, de akár 8 -an is el lehet férni), ami három szinten oszlik szét. Az alsó, és a felső kettő szint külön bejárattal rendelkezik, így aki a társaságból szeretne egy kicsit szeparáltabban lenni, az a földszinti két személyes apartmanban megtalálja a maga nyugalmát a társaságon belül is. 

A két lakrésznek teljesen más a hangulata, de ez így van jól. A fenti rész, egy teljes faburkolattal, gerendázattal kialakított, melegséget árasztó terület, és amikor mi ott voltunk, és a hóval fedte helyeket néztük, olyam érzésünk támadt, hogy inkább az Alpokban vagyunk, mint a Börzsöny lábánál. A két fős „birodalom” ( amit a házigazda elnöki lakosztálynak becéz ) pedig egy minimalista, loft jelleget magára öltő rész, aminek hatalmas teraszán helyezkedik el a kikapcsolódást szolgáló vizes szekció.

A két különálló élettér teljes értékű, és olyan jól felszerelt konyhával rendelkezik, hogy csak pislogtam. Azon kívül, hogy minden megtalálható, ami ahhoz kell, hogy a fogyasztási igényeink kilegyenek elégítve – tea, kapszulás kávégép kávéval, fűszerek, olajok, és minden edény és kiegészítő, ami a főzéshez kell – még a praktikum se veszett el. Gasztro-szerelmeseknek kimaxolva a hely az tuti. fogtam is magamat és vacsorára összeraktam egy vörös-tonhal steaket tejszínes tésztával.

Összegezve a Dunakanyar Panoráma Vendégház messzemenően megfelel azoknak az elvárásoknak, amit egy kisebb társaság megkövetelhet. Nincsenek hangoskodó szomszédok. Budapest kb 1 óra kocsival, kényelmes tempóban, és végig jól járható úton megközelíthető. Felszereltségét tekintve kiváló, és semmilyen téren nem volt hiányérzetünk. Ahogy már az elején is írtam, családoknak, baráti társaságoknak kiváló kikapcsolódási lehetőséget biztosít, és akár úgy is el lehet tölteni itt pár napot, hogy a lábunkat ne tegyük ki a területről. De félreértés ne essék, mivel a vendégház teljesen privát, így akár ha csak ketten mennétek, úgy is várják foglalásotokat.