Édenkert Noszvaj, avagy vendégház a csendhez.

Jártunkban – keltünkben az ország több pontján megfordultunk már, és ahogy nekünk a Balaton a nyugati országrész gócpontja, úgy keletre tartva Noszvaj lett a bázispontunk. Rengeteg pró és kontrát fel lehet sorolni egy – egy tájegységnél. Ez teljesen szubjektív, hogy kinek mi tetszik. Ha nyugat, akkor Balaton, ha délnyugat, akkor a Mecsek magaslatai, ha délkelet, akkor Szeged, és ha északkelet, akkor Bükk, a csend.

Ha becsukom a szemem, Noszvaj csendjét “hallom”, a madárcsicsergést, a patakok csobogását, a békét. Az Édenkert Noszvaj vendégház ezt a csendet testesíti meg. Tokkal vonóval. Mindkettőnknek.

Kulcsos házról lévén szó, a tulajokkal felvéve a kapcsolatot, egy mindent kielégítő tájékoztatót kaptunk. Egy kiterjedt levelet, ami részletesen kitér arra is, hogy ne oda menjünk, ahova a google visz, hanem haladjunk még egy kicsit tovább. De tényleg, mindenre kiterjedőt. Látszik, hogy fontos nekik, hogy az odalátogató kikapcsolódása zavartalan és tökéletes legyen.

Maga a ház, egy gyöngyszem. Egy kieső mellékutcában rögtön a falu elején, a domboldalon található a kétszintes házikó, aminek az alsó szintjén egy nappali és konyha található, a felső szinten pedig maga a háló, erkéllyel. A földszint hatalmas teraszáról nyílik egy bájos szauna és masszázskádat rejtő szoba. Röviden és tömören ennyi a házról.

Azért nem ússzátok meg ilyen könnyen. Nem mehetünk el az Édenkert Noszvaj mellett ilyen lazán. Mindegyik írásunkban azt olvashatjátok, hogy ez a leg…, és hogy ez milyen jó…, és különben is. De ha a belső elrendezést, a nyugalmat és a békét nézzük, akkor tényleg eddig ez a best nekünk.

A ház földszinti teraszára egy lépcső vezet fel, ami rögtön az utcaszint fölé emeli a lakóteret, így biztosítva a privát légkör keresett csendjét. Innen nyílik a „szauna” szoba, valamint a vendégház bejárata. Belépve egy tökéletesen megálmodott, belsőépítészetileg profi életteret kapunk, kiegészítőkkel, elektromos kandallóval, igényes enteriőrökkel, rengeteg mécsessel. A hangulat garantált. Balra fordulva egy szuperül felszerelt konyha, szembe pedig egy igényes fürdő.

Tökéletes enteriőrök az Édenkert Noszvajban.

Az emeletre egy kényelmes lépcsőn jutunk fel, ahol egy hatalmas háló fogad minket. Franciaágy, kis erkély, kényelmes tér. Nem is szaporítanám itt tovább a szót.

Aki nem szeretne főzöcskézni, az se keseredjen el, mivel Noszvaj bővelkedik a jobbnál jobb éttermekkel, helyi gasztro-manufaktúrákkal, amik gyalogtávolságban vannak. A tóparton, ami az utca alján található, éhségünket csillapíthatjuk, de aki a főzés mellett dönt, minden eszköz adott. Magunkhoz híven, mi is ez utóbbit választottuk, és összedobtunk egy cukkinis lecsót, barna rizzsel.

A matek egyszerű. Vöröshagymát, cukkinit, paprikát, paradicsomot felvágunk, kevés olíva olajon és szalonnán összefőzzük. Ízlés szerint fűszerezzük. A markáns íz érdekében, egy fél pohár vörösborral felöntöttük. Főzés során folyamatosan pótoltuk az lefőtt vizet. Pofon egyszerű.

A rizzsel kicsit csaltunk, így mikróba csináltuk. Barna rizsről lévén szó, kicsit lassabb a folyamat, de ha van egy kis tálkánk, abba teszünk annyi riszt, amennyit szeretnénk, azt felöntjük, annyi vízzel, hogy ellepje, só, bors. 6 percre be a mikróba, majd megkeverünk rajta egyet, felöntjük vízzel, majd újra 6 perc forgolódás a mikróba. Ha szükséges ezt még egyszer megismételjük, majd belekeverjük a lecsóba. pár percig még rotyogtatjuk és tádám.  Mi a finishben még ütöttünk bele pár fürj tojást, ami pár perc alatt megfőtt a lecsóágyon.

Egy szó mint száz, két ember számára tökéletes kikapcsolódást biztosít az Édenkert Noszvaj. Hangulatos, meghitt, és Kriszta nagy örömére, még felnőtteknek szóló (nem, nem olyan) önismereti társasjátékkal is kedveskednek az odalátogatóknak a házigazdák. A kávé, tea egy ilyen színvonalú szállás esetén alap, meg se kéne említeni. Tényleg mindenre gondoltak.

Egy ujjba 5 csillagos, amit kötelezővé tennék mindenki számára, aki a csendet keresi, és szeretne a hétköznapi mókuskerékből egy kicsit kiszállni.

Mi pedig megyünk is tovább, és eleget teszünk az ország másik felén lévő meghívásunknak.