Lessük meg! Vendégház – 1 varázslat a sümegi vár szomszédságában

Hogy is kezdjem?! Mondjuk azt, hogy hirtelen felindulásból elkövetett vendégház – látogatásba csöppentünk, egy kalandos, utolsó pillanatban beesős hétvégére. De megérte. Minden pillanatát. Nagyszüleim nem messze laktak innen, így rengeteg gyerekkori emléket csalt elő ez a két nap. A péntekenként méltán híres lengyel – piac, a vár, a zötykölődő macskaköves utak a Trabant hátsó ülésén. Ízek, illatok, kisgyerekként.

A lényegben a lényeg, hogy utunk újra Sümegre vezetett, 25 évvel később, a Lessük meg! Vendégház” barátságos miliőjét élvezhettük. A város első blikkre nem sokat változott. Mielőtt karóba húznának a helyi lokálpatrióták, természetesen fejlődött, modernizálódott. De a piactér, a templom, a Zalaszántó felé vezető utat átszelő vasúti átkelő időtlen villogása olyan mint az emlékeimben.

A sümegi domboldal csendes utcájában fekvő Lessük meg! Vendégház már az első pillanatban a békét és a nyugalmat sugározza magából. Voltatok már úgy, hogy beléptetek valahova, és percekig csak némán bóklásztatok, és nem azért, mert a villanykapcsolót kerestétek? Na ez a hely pont ilyen. Hatalmas terek, jól átgondolt elrendezés, könyvek, modern konyha ahol minden is van, gyönyörű kert, tágas, nyitott terasz, mindez modern köntösben. Ha azt gondolnátok, hogy valami nincs, akkor kezdjetek el a millió tároló közül párat kinyitogatni, és tuti megtaláljátok. Az egyikben pl. megtaláltam a leesett államat is.

Két különálló hálószoba plusz a nappaliban lévő kényelmes kanapé 5 fő egyidejű befogadására ad lehetőséget, de nyugodjon meg mindenki. Már két főtől is foglalható a szállás. A két hálószobához természetesen külön – külön fürdőszoba dukál, ezzel is biztosítva a vendégek mindent kielégítő nyugalmát.

Ahogy már fentebb írtam, a konyha … hát igen. Ha lehetne, hazavinném. Sajnos nem lehet. Modern, jól felszerelt, jól átgondolt, és kb. minden van,  bármit is találtok ki ,el lehet készíteni benne. Kombinálva a teraszon elhelyezett grillsütő nyújtotta lehetőséggel, egy idény – zöldségekből és húsból grillezett, tejszínes házi tésztával kombinált vacsorát dobtunk össze.

A nappali kedvenc eleme számomra a könyvespolc, ami egyben a legveszélyesebb terület is. Mivel minden műfajból felvonultattak írásokat, így ha valaki szeret olvasni, akkor nagyon könnyen órákra beszippanthatja magával a ház ezen része.  Tehát könyvimádóknak kerülendő zóna. Egyben házigazdáinkról sokat elárul, hogy milyen művekkel töltötték fel a polcokat. Aki nincs oda a könyvekért, vagy hatalmas önuralommal rendelkezik és idővesztés miatt kerüli azt, akkor találhatunk még itt felnőtt kifestőt, színes ceruzákat, társasjátékokat, borospoharakat.  Ahogy mondtam, minden is van.

A teraszon nagy asztal székekkel, és egy függőfotel biztosítja kényelmünket a meleg fülledt estén eltöltött borozgatásunkhoz. Gyönyörű ápolt kert, frissen vágott fű, madáretető, kerti pad. Olyan érzésem volt végig, hogy ahogy beléptünk a ház kapuján onnantól kezdve nincs olyan hely, ami ne lett volna átgondolva. Bárhova megyünk a kerítésen belül, mindenhol gondosan kialakított, átgondolt környezetben találjuk magunkat.

Nincs mit tenni. Ha valaki igényes környezetre vágyik, közel a Balatonhoz, történelmi helyszínekhez, gyógyfürdőhöz, a Béke Sztupához, akkor ez tökéletes választás. De vigyázat! A Lessük meg! Sümeg vendégház beszippant, és lehet, hogy a nagy tervezett kirándulásokból nem lesz semmi, mert ki se dugjátok majd az orrotokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük