Madaras Házak – ahol megáll az idő

Kis kihagyás után, folytatjuk országjáró „turnénkat”, és sorra vesszük a tavaszi idényben is a vendégházakat. Nem is kezdhettük volna jobb helyen, mint a Cserhátban. A tőlünk megszokott módon, a csendet kerestük, és Cserhátszentiván szívében, a Madaras Házaknál meg is találtuk.

Nincs mit szépíteni a dolgon. Megint beleszerettünk egy helybe, ami elrabolta a szívünket, és a lelkünk egy apró darabját magánál is tartotta mind a mai napig. Apró, csendes falu, dombokkal tarkított vidék, friss levegő, és harsány madárcsicsergés, ami fogadott minket. Csak ámultunk és bámultunk amikor megérkeztünk. A domboldalon fekvő ház verandájáról az alattunk csendéletként elterülő falu képe fogadott. Már akkor tudtuk, hogy valami különleges vár ránk.

A ház maga a csoda. Olyan, ahol azt mondod: Na, itt akár az életünket is leélnénk. Tágas előtér, jól felszerelt konyha, hatalmas belmagasság, egy helyes kis szoba, és ami a fő attrakció, loft stílusú hálószoba egy gyönyörű káddal. Nem lehet szavakkal leírni, ezt mindenkinek látnia kell.

Két napot vendégeskedtünk a Madaras Házakban. Becsületünkre legyen mondva, ez volt az első hely, ahol nem használtuk ki a tökéletesen felszerelt konyha adta lehetőségeket, mivel olyan bőségtál fogadja az idelátogatót, hogy csak na. Roland, a házigazdánk lelkesen újságolta telefonban, hogy mindenkit házias finomságokkal fogadnak, de erre nem számítottunk. Felvágottak, sajtok, friss pékárú, gyümölcslevek, és még sorolhatnánk a finomabbnál finomabb falatokat. Hihetetlen. Figyelmességből ötös. Nézzétek el nekünk, hogy csak áradozni tudunk a helyről, de írd és mond, az első nap egy reggeli kocogáson kívül, ki se tettük a lábunkat a házból. Na jó. Az udvaron lévő pezsgőfürdőig elvonszoltuk magunkat. Mert hogy az is van.

És hova ez a Madaras Házak megszólítás? A területen belül, hamarosan átadásra kerül egy másik vendégház is, így egy időben akár 10-12 fő befogadására is alkalmas lesz a kis birtok.

A túrázás szerelmesei is megtalálják a számításaikat ezen a helyen, számtalan főbb „turista látványosság” érhető el rövid időn belül.

Szumma-szummárum, és nem szeretnék megsérteni senkit, de ez a vendégház lett az etalon számunkra. Minden meg van benne, aminek meg kell lennie, elegánsan tálalva, semmi felesleges cicóval. Párok és családosok is megtalálják benne mind azt a finomságot, amire szükség lehet, hogy kellemesen eltöltsünk pár napot kicsit elvonulva a világ zajától.

A szállás weboldalát itt éritek el!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük