Spenótos-sonkás kenyérpuding

Kaptunk egy csomó receptet Staudinger Nikitől, amit még egy régebbi felhívásunkra küldött. Hogyan használjuk fel a megmaradt alapanyagokat a konyhában, és a minél kevesebb hulladék felhasználása valahogy becsípődött nálunk, és az általa küldött finomságok egytől egyig követik ezt az elvet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • egy kevés vaj a sütőtálhoz (10 g)
  • 100 g bébi spenót
  • 75g füstölt sonka kis kockákra vágva
  • 350ml tej
  • 6 tojás
  • 40 g reszelt parmezán a kenyérpudingba
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 teáskanál oregano
  • 2 teáskanál só, frissen őrölt fekete bors (10 tekerésnyi, illetve ízlés szerint)
  • ¼ teáskanál őrölt chili
  • 400 g már nem friss kenyér
  • 25 g reszelt parmezán a tetejére

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és kenj ki vajjal egy 20×25 centis sütőtálat.

Egy nagy tálban egy habverő segítségével alaposan keverd össze a tejet, a tojásokat, a 40 g parmezánt és a fűszereket. Sót, borsot, fokhagymát, oregánót és a chilit.

Spenót, száraz kenyér és friss alapanyagok.... Imádtuk

A kenyeret kedved szerint vágd 2×2 centis kockákra, de kézzel is eltépkedheted falatnyi darabokra. Terítsd el a sütőtál alján. Oszd el egyenletesen a tetején a spenót leveleket és a sonka kockákat. Öntsd rá a tojásos, fűszeres keveréket, kicsit nyomkodd le, és szórd meg a 25 g parmezánnal.

Az előmelegített sütőben süsd kb. 30-40 percig, amíg a teteje szépen megpirul, és tojásos keverék is megszilárdul.

Köszönjük a receptet a Portobello Chef főzőiskola.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.