Béke a
Tisza -tónál Örvényi Horgony Pihenőpark

Újra motorra pattantunk, és a Tisza – tó felé vettük az irányt. Eleinte jó ötletnek tűnt, aztán amikor Füzesabonynál megálltunk a benzinkúton, akkor vettük észre, hogy a nyári melegben ronggyá égtünk. Ügyes! Pacsi.

Nem is mi lennénk. Hát ez van. Vissza a motorra, és legyűrtük a maradék 40 kilómétert, mielőtt rákanyarodtunk volna az Örvényi Horgony Pihenőpark beállójára. Gyors telefon a házigazdánknak, hogy „hahó, itt vagyunk”, aztán két perc néma csend.

A látvány megdöbbentő volt. És mielőtt azt gondolnátok, nem. Nem rossz értelemben. El sem hittük eleinte, hogy megint egy csoda helyre kerültünk. És itt kitérnék rá egy picit, hogy mi is nekünk a „csoda hely”. Ne gondoljátok, hogy a legdrágább, legmodernebb szállás az, ami nekünk az etalon, vagy csak az lehet szuper, ahol a dézsából a pezsgőfürdőbe lépve kerülheted ki a szaunát, ami egy koktélbár közvetlen közelében van. Nagyon nem. Egy „alacsony” költségvetéssel kialakított vendégház, vagy akár étterem is lehet „tökéletes”. Három egyszerű, de nélkülözhetetlen összetevő kell hozzá: igényesség, szeretet és lélek.

Persze gondolhatjátok, hogy ez az egész egy nagy bullshit, de szerintünk nem. Ahogy az élet több területén, itt is „az ördög a részletekben rejlik”. Na figyeljetek!

Az Örvényi Horgony Pihenőpark Tiszafüred – Tiszaörvény egy csendes kis utcácskájában található. Két szívvel – lélekkel élő ember 12 éves álma, aminek minden egyes apró részletét átgondolt tervezés előzi meg. Minden fűszál, minden egyes deszka a kerítésen az ő munkájuk eredménye, amit a mai napig hatalmas műgonddal gondoznak és tartanak fenn. Az apró elemek, a kidolgozott részletek… és még sorolhatnám tovább a sok – sok…, hagyjuk is. És ez még csak az első két perc.

De kezdjük a szabályokkal, amik a következők. 10 éves kor alatti vendéget, valamint kutyát nem fogadnak, és ahogy a nevében is benne van, ez egy pihenő park. Aki esténként szereti üvöltettetni a technot, annak nem itt a helye. Ezt el kell fogadni, és figyelembe kell venni, ha a Tisza – tó mentén kerestek szállást. Ezen kívül minden más játszik.

A kerítésén belül négy ház, egy hatalmas grill terasz, kerékpártároló, autóbeálló, darts „pálya” és egy gyönyörűen gondozott kert fogad minket.

Ahogy mondani szokták, ami kint az bent, és ami bent az kint. Egy két fős házikót kaptunk, aminek a teraszáról belépve jött a következő két perc némaság. Szavakkal nem tudom visszaadni, mi fogadott minket, úgyhogy beszéljenek helyettem inkább a képek. Persze az elrendezésben nincs nagy varázslat. Egy előszoba konyhával, egy fürdőszoba és egy hálószoba vár az idelátogatóra, itt inkább a milyenen van a hangsúly. A házak teljesen egészében fából készültek, ami megadja az alaphangulatot és a béke érzését, és erre még rátesz egy lapáttal a színek és formák tökéletes összhangja. No komment.

A kép teljes, és kerek. A kert és a ház profi, és itt jön az én szívem csücske, a kerti sütögető. Egy kőből épült gasztro – játszótér, felnőtteknek. Egy grillrács, egy bográcsozó, hatalmas munkapult, és 14 embernek kényelmes ülőhely, egy hatalmas fedett tető alatt. És tudjátok mi az, ami az egész hely precizitását tükrözi? A fatároló. Élére állítva, méretenként szelektálva vannak felpakolva egymásra pakolva, a kimondottan erre a célra kialakított helyen a gyújtósok és tűzifák. Újra csak no komment.

És ami a legszebb az egészben, hogy nincs megállás. A következő évekre már sorakoznak az innovációk, ami még vonzóbbá teszi ezt a kis Tisza – tavi „békeszigetet”.

Rita és Csaba jóvoltából, egy újabb tiszai finomságnak lehettünk íztanúi. Harcsapaprikás merényletet követtek el ellennünk, ami annyira jól sikerült, hogy egy külön cikkben szentelünk neki.

Egy szó, mint száz, vegyük sorba kiknek ajánljuk a helyet. Baráti társaságoknak, pároknak, családoknak, akik szeretnek élni. Mert hogy itt azt lehet. A hely sajátosságának köszönhetően, itt alkalom nyílik az aktív kikapcsolódásra. Csónakázni a tavon naplementében, hajnali futásra, strandolásra, körbe tekerni a tavat, sétálni a parton, és hallgatni a természetet.

Ha csónakázni szeretnétek a Tisza - tavon, Rita és Csaba segít a bérlésben, és elintéz mindent.

Persze azért van egy dolog, amit semmi képen ne hagyjatok otthon. Az pedig a szúnyogírtó. A Tisza közelsége miatt rengeteg kis vérszívó van, de megfelelő felkészüléssel, lehet tenni ellenük. Csapassátok! Éljetek!