2021 -ben ezeket a vendégházakat látogattuk meg!

2021 -ben 9 vendégházat látogattunk meg a Hungarian Food Trip keretein belül. Voltak köztük elbújós fészkek, csendes elvonulós helyek és otthonos, gyerekekkel is betámadható porták. Röviden összegezve, vegyük sorra őket, hogy merre is jártunk, és ha valaki kedvet kapott a részletes tanulmányozásukhoz, a címsorra kattintva megtaláljátok a teljes cikket róluk.

#1 Vendégház a Bükk lábánál. Treehouses Noszvaj 5 -ből 5!

Idei első kalandunk, Noszvajra vezetett, ahol az igazi elbújós, két személyes élménykeresők bástyája lehet. Az egyedi kialakítás és modern környezet megadja a kellő egyediséget a különálló apartmanoknak, melyek mindegyikéhez saját pezsgőfürdő és szauna is társul. A hely kizárólag felnőtteket, párokat fogad, és reggeli ételkosarával, a közeli étterem szolgáltatásival ki sem kell tennünk a lábunkat a bejárati ajtón.

#2 Romantic Rose Viewhouse. Két nap a Dunakanyar „ablakában”.

Egy újabb „szerelmi fészek”, de már a Börzsöny kapujában. két személyes szálloda Zebegényben, ahol mindent megkaphat az odalátogató, amit csak szeretne. Masszázstól a terített vacsoráig, előfűtött dézsafürdőt, reggelit, pezsgőt, tényleg mindent. A Dunakanyar pazar panorámája, az egyedi elrendezés és a kompromisszumot nem tűrő vendéglátás jellemzi a Romantic Rose Viewhouse-t. Mondjuk azt, hogy pároknak kötelező.

#3 Szászi Birtok. Balaton, borok, panoráma, kedves fogadtatás, és 1 új barát: „Gyöngyös”

Ugrottunk egy nagyot, és ellátogattunk a Balaton – felvidékre, a Szászi Birtokra. Ha valaki Balaton fan, borkedvelő, ínyenc és imádja a természetet, présházakat, valamint azt, hogy egy friss gyöngyöző, pincederes fröccs mellé kap egy két kedves szót, akkor itt a helye. Itt nem dominál a „csak pároknak” szlogen, nem esünk bele a pezsgőfürdőbe, ha véletlenül kicsit tovább tartott az esti „beszélgetés” a házigazda éttermének a teraszán. Ez a hely nem arról szól. Itt megáll az idő.

#4 Casa JaMón vendéglátásból 5-ös

A Balatonnál maradva, Dörgicse szívében található egy vendégház, ami első látásra nem nyújtott akkora extrát. Persze szép volt, mint a legtöbb ilyen hely. Igényes, és jól felszerelt. És itt jön a nagybetűs, DE! Móni és Jánó által megálmodott és megalkotott csodájának habja a tortán, a vendéglátás. Minden részletre kiterjedő kedvesség, akár két családot is befogadó élettér, és rengeteg programlehetőség a környéken, amit természetesen leszerveznek nektek, ha őket válasszátok. És higgyétek el, nem csalódtok bennük.

#5 Bed&Badacsony. Az otthon feelinges vendégház.

A Badacsony lábánál, a parttól pár perc sétára található a Bad&Badacsony vendégház. Két szinten 10 fő kényelmes befogadására képes az épület, ami teljes mértékben az első pillanattól kezdve ahogyan beléptünk, egy otthon érzést adott nekünk. Gyerekekkel, családdal, kollegákkal kiváló választás. És nem utolsó sorban kiváló grill – bográcsozós helyet is kialakítottak az udvaron azok számára, akik nem bírnak magukkal a főzés terén.

#6 Édenkert Noszvaj, avagy vendégház a csendhez.

Nyár derekán visszatértünk Noszvajra, ahol megtapasztaltuk a csendünket, ezzel a 2021 -es vendégház szezon számunkra legemlékezetesebb hely címet nyerve el az Édenkert Noszvaj. Természetesen ez teljes mértékben szubjektív, és senkit nem szeretnénk befolyásolni ezzel a merész kijelentéssel. A hely szelleme, a hétvége hangulata, az időjárás és sorolhatnám mi minden játszott közre. Ami biztos, hogy nyugodt volt, békés, csendes, kirándulós és főzős.

#7 Béke a Tisza -tónál. Örvényi Horgony Pihenőpark

Első meghívásunk az ország keleti részéről a Tisza-tóhoz vezetett, ahol egy pihenőpark közepén landoltunk. Mesés, csodás és más, mint a korábban bemutatott helyek. Nem feltétlen azért, mert a ház, ahol laktunk merőben eltér a sok hasonló versenytársától az országban. Igényes, tiszta, szép. mondjuk az, hogy aki labdába szeretne rúgni manapság a turizmus terén, ezek a beugró követelmények. Itt ismét a házigazdák kedvességét, figyelmességét tudnánk felhozni, a Tisza- tavat, a kis csatornákon való csónakázást, a sétákat, a gasztró élményeket, egy szóval az egész miliőt. Családos, baráti társaságok remek találkahelye lehet.

#8 Bükkös Ház a Mátrában

Nyár közepén felugrottunk a Mátrába kicsit hűsölni. Galyatetőtől visszafelé pár kilométerre található a Bükkös Ház, ami egy über cuki kis kunyhó, kiváló két felnőtt befogadására, de ha valaki a gyerekeit is szeretné vinni, akkor ketten ők is beférnek. Túrázóknak, természetkedvelőknek, pároknak, csendet keresőknek kiváló hely, és évről évre érdemes visszatérni, mivel az elvek és tervek szerint folyamatosan fejlődik a kis „birtok”.

#9 Szigliget, „a még be nem vett bástya”

Panoráma, napfény, Balaton, levendula, és kezelhető mennyiségű ember. Szigligeti cikkünknek azért adtuk azt a címet, amit, mert még valahol gyerekkorunk Balatonját adja vissza, a régi stílusú élelmiszerbolttal, az útra belógó fűzfákkal és a retró játszóterekkel. A vendégház hibátlan, nem is ragoznánk túl a dolgot. Olvassátok el a Rezeda Apartmanról a teljes cikket.

2021 -ben ezt a kilenc helyet látogattuk meg, de már készülünk a következő cikksorozatra, és sorra eleget téve a meghívásoknak, járjuk az országot. Következő szezonban kibővítjük a palettát, és próbálunk nagyobb hangsúlyt fektetni azokra a helyekre is, amiket gyerekekkel is szívesen meglátogatunk.